Valkering Tweewielers gazelle specialist

Accell, het bedrijf achter een oer-Hollands product als fietsen, is straks Amerikaans. KKR wil in totaal bijna 1,6 miljard euro voor het bedrijf neerleggen. Het bod van 58 euro per aandeel is 26 procent hoger dan de slotkoers van afgelopen vrijdag.

Volgens KKR en Accell kan het bedrijf, als het niet op de beurs is genoteerd, beter investeringen voor de lange termijn doen. Er is een flinke kans dat het bod slaagt. Het bestuur van Accell en de commissarissen staan achter het bod. Teslin, een beleggingsmaatschappij die 10,8 procent van de aandelen van Accell heeft, heeft al gezegd op het bod in te gaan.

Hetzelfde geldt voor Hoogh Blarick, dat circa 7,5 procent van de aandelen heeft. Teslin en Hoogh Blarick zijn de twee grootste aandeelhouders van Accell.

De beurskoers van Accell stijgt tot 57,20 euro, vlak onder het bod dus. Dat betekent dat beleggers ervan uitgaan dat het bod zal slagen.

Teslin krijgt overigens indirect een belang van ongeveer 12 procent in Accell. Voor Accell lijkt er weinig te veranderen. Het hoofdkantoor blijft na de overname gewoon in Heerenveen staan. Ook voor het personeel heeft de overname geen effect, aldus KKR en Accell.

Het is niet voor het eerst dat er belangstelling is voor Accell. Zo bracht Pon, dat onder meer eigenaar is van Gazelle en Union, in 2017 al een bod uit op Accell. Maar Accell vond het bod toen te laag. In het najaar van 2018 deed Pon een nieuwe poging: het wilde nog maar 20 procent van Accell in handen krijgen. Maar later verkocht Pon de aandelen weer.

Nu, nog eens ruim twee jaar later is er dan toch een overname, zij het door een andere partij. Beleggers in Accell zijn in ieder geval beter af. In 2017 wilde Pon in eerste instantie nog 32,72 euro per aandeel bieden. Later werd dat met 1 euro verhoogd. Het bod van KKR ligt 77 procent boven het toenmalige eerste bod van Pon.

BRON:RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.