Valkering Tweewielers gazelle specialist
Er worden de laatste tijd niet alleen accu’s maar ook opvallend veel displays gestolen van fietsen. De onderdelen worden gebruikt om een gestolen fiets compleet te maken, of om oude exemplaren te vervangen door nieuwe. Losse accu’s leveren op de tweedehandsmarkt ook veel geld op. Ze komen bovendien niet alleen van pas voor de fiets, maar ook voor minder voor de hand liggende toepassingen, bijvoorbeeld op wietkwekerijen.

Het slotje op de accu’s biedt onvoldoende bescherming tegen diefstal. Volgens Stichting ART, die sloten test en sterren geeft, is het makkelijk te kraken, vooral vanwege de kwetsbare kunststof behuizing. Kun je je fiets niet goed opbergen of in het zicht houden, neem de accu dan zelf mee, zodat anderen dat niet kunnen doen.

Voor wat betreft displays, die zijn vaak vastgezet met een klein schroefje, wat heel simpel door dieven te verwijderen is. Je kunt de display er beter zelf afschroeven en meenemen als je je e-bike ergens neerzet.

Als je een elektrische fiets hebt met een Boschmotor die is uitgerust met het nieuwe ‘smart system’ – waarmee je het besturingssysteem kunt koppelen met je mobiele telefoon – zit er een extra beveiliging op de motor. Hij wordt dan geblokkeerd en is alleen nog te gebruiken met het bijbehorende display of door hem te laten ontgrendelen bij een geautoriseerde dealer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.